Hurrá, jön a téli szünet!

December közepe felé alig várjuk, hogy az egész család otthon legyen, meghitten ünnepelhessünk, együtt kacagjunk, énekeljünk, játsszunk.

Alig várjuk a karácsony utáni napokat is, amikor majd egész nap a nagyi bejglijét csipegetjük, nagyokat beszélgetünk, esetleg közösen megnézzük a szokásos karácsonyi filmek némelyikét, ezredszerre is szurkolva Kevinnek, hogy visszaverje a betörők támadását.

A valóság általában kevéssé idilli, hiszen a hajtáshoz, aktív tevékenységhez szokott ember nehezen ül a fenekén egy héten keresztül.

Pár nap után már buzgólkodik bennünk a mehetnék, a csinálhatnék, a gyerekek nyafogósak lesznek az unalomtól…

De ki mondta, hogy otthon kell ülni?

Ha még nem fedeztétek fel a téli sportok örömeit, idén semmiféleképpen ne hagyjátok ki! Nagyszerű közös program az egész családnak, rengeteg nevetéssel (ahogy apu bénázik a snowboard-on, vagy anyu hetedszerre is fenékre huppan a kori pályán) és ráadásul egészséges időtöltés!

Ha fehér karácsonyunk lesz, menjetek kirándulni a budai hegyekbe, a János-hegy megmászása például garantáltan átmelegít tetőtől-talpig és gyönyörű kilátás lesz a jutalmatok! Csomagoljatok a termoszba finom, meleg teát (a felnőttek forralt bort is vihetnek:)) és próbáljatok meg napnyugtakor felérni a csúcsra, így végignézhetitek, ahogy a városban egyenként kigyúlnak a fények. A Libegő és a Gyermekvasút télen is üzemel, így a kisebbekkel is könnyen teljesíthető a táv.

Ne feledjétek: réteges öltözködés, sapka, sál!

Feneket, térdet kipárnázni és kezdődhet a móka!

A Városligeti Műjégpálya Európa legnagyobb szabadtéri műjégpályája, ahol jó hangulatban, vidám zenére mozoghatjátok le a töltöttkáposzta-hegyeket:) Korcsolyát a helyszínen is tudtok bérelni, de ha komolyan veszitek a testmozgást, érdemes betenni egy-egy párat a fa alá ajándékba. Lásd legutóbbi bejegyzésünket, ahol olvashatsz arról, milyen ajándék ötleteket kínálunk karácsonyra.

A korcsolyázást nagyon könnyű megtanulni, de a helyszínen oktatást is lehet kérni!

Országunk nem síparadicsomként ismert, de azért van néhány barátságos pálya, ahol jól szórakozhat az egész család! Kedvencünkön, a Normafán sajnos megszűnt a sífelvonó, de szerencsére sok jó hely van még az országban!

Ha időtökbe és a családi költségvetésbe belefér, akár el is utazhattok pár napra például a Bükkbe vagy a Mátrába, ahol egészen profi pályák várják a kezdőket és a haladóbbakat is. Ha pedig „csak ide a szomszédba” mennétek, akkor felkereshetitek a dobogókői pályát is, ami akár már busszal is megközelíthető.

Mindenkinek áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új esztendőt kíván a

Happy Summer Nyári Gyerektábor csapata és Owolabi Gabriella

Sportoljatok, mozogjatok mindig eleget!