Lelki felkészülés a nyári programokra

Már csak egy hónap és felkerül az Ó betű a táblára, megkezdődik a visszaszámlázás a vakáció V betűjéig:)

De jó is lesz a gyerekeknek végre kiszabadulni az iskolapadból!

Az egyik legjobb dolog a nyárban a táborozás, ahol gyerekprogramok széles tárháza, kirándulás, lubickolás, különféle sportok, játékok, kreatív foglalkozások várják a gyerekeket, akik egy percig sem fognak unatkozni!
Nem véletlen, hogy legtöbbjük számára a tábor egy életre szóló élmény, ahol új barátságok, sőt, esetenként még gyerekszerelmek is születnek…

Egy jó tábor gondoskodik róla, hogy egy-két hétig a gyerekeknek eszükbe se jusson a számítógép elé ülni, hanem valóban izgalmas, érdekes, az egészségük vagy a kreativitásuk szempontjából hasznos dolgokkal töltsék a szabadidejüket.

De TE kedves Szülő vajon felkészültél-e már a nyárra? A nyaralásra, a táborra, a csomagolásra és az üres házra?

Ha a pakolás réme aggaszt, ha nem tudod, hogy a gyermek mit vigyen, és mit ne vigyen a nyaralásra, a múltkori blogbejegyzés talán ad némi támpontot; kérdezd nyugodtan a táborvezetőt, vagy tanárt, akivel tölti majd idejét a gyermek. Több éves tapasztalatának köszönhetően biztos tud segíteni!

De amikor kacagva felszáll a buszra vagy a vonatra és sok más társával elrobog, akkor hirtelen rádöbben az ember, hogy valamire nem készítettek fel minket.

Ez pedig a gyerek hiánya.

Mert bizony bármennyire is szeretnénk néha egy kis csöndet a házban, azért mégis nagyon fog hiányozni!

És az első kérésre legszívesebben odarohannánk hozzá, igaz? De gondolkodj egy pár percet, mielőtt kocsiba pattansz.Legtöbbször ilyenkor az áll a dolog hátterében, hogy a gyerek még nem ismer senkit, nincsenek barátai, akikkel játszhatna. Vagy éppen vannak, de összeveszett velük. Vagy veszített egy játékban, vagy nem sikerült elérnie egy kitűzött célt, vagy…
Sok olyan probléma merülhet fel a táborokban, amit a gyerekek katasztrófaként élnek meg, azonnal hazatelefonálnak, de pár perc vagy óra múlva már el is felejtik.

Hiszen lehet, hogy addigra gyermekünk beilleszkedett és új barátai előtt kínos helyzetbe hozzuk. Vagy a kezdeti kudarc után most épp sikeres egy másik játékban, vagy sportágban és mi ebből szeretnénk kiszakítani. Vagy éppen kibékült a barátaival.
A legtöbbször mire odaér érte a szülő, a gyerkőc már nem is akar hazamenni.

Ezért azt szoktuk javasolni az aggódó szülőknek, hogy várjanak egy pár órát, mielőtt elindulnak. Telefonáljanak a gyereknek újra egy kicsivel később, vagy hívják fel a táborvezetőt, nevelőt, aki utána tud járni, hogy tényleg akkora-e a baj.

Ha komoly a dolog, akkor természetesen a gyermekünk boldogsága a legfontosabb, de ha már belerázódott a táborosdiba, hagyjuk inkább, hadd élvezze a számtalan színes programot!

Bízz benne, feltalálja magát; a gyerekek nagyon gyorsan barátkoznak, pillanatok alatt túlteszik magukat a csalódásokon és nem félnek új dolgokat kipróbálni.


Van mit tanulni tőlük:)

Hamarosan itt a nyár és vele a vakáció, addig is sportos napokat kíván

Owolabi Gabriella
és a Happy Summer Nyári Gyerektábor csapata