Tavasz van!

Madárcsicsergés, egyre több naposabb óra, kipattanó rügyek, amerre csak néz az ember… A tavasz a legenergikusabb időszak az évben, ilyenkor mindenki tele van energiával, csak úgy forr az ember vére!

Talán ezért van ennyi nagyszerű ünnep is tavasszal: hamarosan itt van például a pesti lázadó ifjak napja, akik pont ezt az energiát érezve próbálták lemosni a gyalázatot a magyar névről…

Igen, a március 15-én kirobbant forradalomról van szó.

165 évvel ezelőtt néhány fiatal úgy döntött, hogy ledobja a rabigát, kiálltak a magyar nyelv, a magyar kultúra és a magyarok szabadsága mellett, kirobbantották Magyarország legnagyobb függetlenségi háborúját.

Kossuth Lajos a parlament küldöttségével Bécsbe utazott, hogy békés úton fogadtassák el az Országgyűlés követeléseit az uralkodóval, eközben pedig Pesten a márciusi ifjak felolvasták a 12 pontot és a Nemzeti Dalt.

Bár eleinte mindkét csoport sikerrel járt (a Habsburg-ház elfogadta a törvényjavaslatokat, a márciusi ifjakhoz pedig több tízezren csatlakoztak), sajnos az engedményeket később visszavonták és a forradalmat 1849. augusztus 13-án végleg leverték.

De március 15-én e szomorú befejezéssel nem törődünk.
Március 15-én az ő lelkesedésüket, erejüket, bátorságukat ünnepeljük, nem mellesleg pedig az év első napsütéses szabadnapját, amikor egy kicsit végre kimozdulhatunk otthonról.

Hamarosan pedig itt a húsvét:) lehet több szabadidős programot tervezni.

Addig is sportos napokat kívánunk,

Owolabi Gabriella és a Happy Summer Nyári Gyerektábor csapata

Ha tetszett a cikk, nyomj a megosztásra és küldd el másoknak is!