Még nincs vége a télnek!

Hurrá, hull a hó!!!!!!!!!!!

A közelmúltban egy sorozatot indítottunk, vagyis minden blogbejegyzésben más-más sportágak előnyeit vizsgáljuk, hogy segítsünk a döntésben.

Legutóbb a labdasportokban mélyedtünk el, most viszont mi mással is foglalkozhatnánk, mint a hóval és a jéggel!

Bizony, ez a blog a korcsolyázásról, a síelésről, a szánkózásról és a hógolyózásról is szól. Ideje, hogy nekünk, felnőtteknek is eszünkbe jusson: a hó nem egyenlő a hótorlaszokkal, a csúszós utakkal, hólapátolással és más kellemetlenségekkel!

alt

Bár nem nevezhető kifejezetten sportnak, de a hóemberépítés vagy éppen egy hócsata igazi család- vagy csapatépítő tevékenység, hiszen ekkor derül ki, hogy a legkomolyabb felnőttben is ott rejlik egy hatéves gyerek, ekkor születnek azok a közös élmények, amikre később mosolyogva gondolhatunk vissza!
Korra és nemre való tekintet nélkül nincs gyerek, vagy felnőtt, aki egy ilyen tevékenységnek ellen tudna állni! A hóember építése emellett fejleszti a kreativitást, a hógolyózás pedig tetőtől-talpig átmozgat is igen jótékony hatással van a szem-kéz koordináció és az erőnlét szempontjából.

A szánkózás nem véletlenül az egyik legkedveltebb téli elfoglaltság; minden reggel tele vannak a Normafa felé induló buszok, hiszen ez a legbiztonságosabb módja annak, hogy az ember belekóstoljon a sebesség okozta mámorba.
Lesiklani a meredek hegyoldalon és persze bátrabbnak lenni, mint az öcsi/húgi/szomszéd gyerek; nem csupán nagyszerű szórakozás, de rengeteg erőt és önbizalmat ad, ráadásul alaposan megdolgoztatja az egyensúlyérzéket!

Komolyabb sportnak számítanak a korcsolya és a síelés; előbbit nagyszerűen lehet űzni a gyönyörűen felújított Műjégpályán, vagy akár a kisebb csarnokokban, utóbbihoz kissé messzebb kell sajnos mennünk. De megéri; mindkét sport nagyszerűen fejleszti az állóképességet, az egyensúlyérzéket, tetőtől-talpig átmozgat minden izmot, egészséges tartást ad és ráadásul kitűnő szórakozás!

Télen se maradjatok a négy fal között; irány a legközelebbi lankás lejtő és kezdődjenek az igazi téli mókák!

Addig is sportos napokat kívánok,

Owolabi Gabriella és a Nyári Gyerektábor E.C. csapata