Labdázzunk!

„Olyan vézna / duci / esetlen / tehetséges / púpos / görnyedt ez a gyerek, sportolnia kellene!” – hallani sokszor.

De merre induljunk? Milyen edzésre írassuk be gyermekünket?

Az elmúlt 22 évben, mióta sportválasztó táborokkal foglalkozom, szülők százai kerestek meg ezzel a kérdéssel. Hogy el ne vessz a több száz sportág között, a következő pár blogbejegyzésben igyekszem segíteni a döntésedben!

Kezdjük a klasszikusokkal; a mai bejegyzés témája a labdasport.

Ezek megtanítják a gyerekeket a csapatmunkára, fegyelmezetté tesznek, a közösségi élmény önbizalmat ad nekik, később is könnyedén kötnek majd új barátságokat. A rendszeres közös program pedig elkötelezettséget alakít ki, ha jó társaságot találnak, kitartóbbak lesznek és a nehézségek ellenére sem fognak elmaradni az edzésekről!

A labdasportok nem az egyéni teljesítményről szólnak, így kisebb a nyomás a gyerekeken és megtanulják, hogy közösen sokkal többet tudnak elérni, mint külön-külön.

Számtalan ágából minden habitusú gyerek megtalálja a hozzá legjobban passzolót; a népszerűséget keresőket várják a focicsapatok, az izgágákat a kosárlabda-edzések, de ne feledkezzünk meg a dinamikus floorball-ról, vagy az egyre elterjedtebb rögbiről sem.

Persze tudjuk, hogy a végső döntést a gyerek fogja meghozni, hiszen ha neki valami nem tetszik, akkor semmilyen észérvvel nem fogjuk tudni meggyőzni, hogy neki ez a sport lenne az ideális testmozgás.

Éppen ezért javasolt elvinni őt egy-két edzésre, hogy testközelből ismerhesse meg ezeket a mozgásformákat.

Ne aggódj, nem kell vele minden este más-más órára járnod, leveszem ezt a terhet a válladról; az általam szervezett Labdamánia táborban a gyerekek belekóstolhatnak a kosárlabda, floorball, kézilabda, rögbi, röplabda, „hagyományos” és amerikai foci örömeibe, lazításként úszunk, görkorizunk és persze rengeteget játszunk!

Az egy hetes tábor végére a gyerkőc pontosan fogja tudni, hogy milyen edzésre szeretne beiratkozni szeptemberben.

smiley

Kérdezd meg gyermeked! Milyen sportokat kedvelsz? ... és szavazz Facebook játékunkban január végéig!

Addig is sportos napokat kívánok

Owolabi Gabriella és a Nyári Gyerektábor csapata!