Kezdődik a visszaszámlálás!

Már csupán hatot, ötöt, négyet … kell aludni a Karácsonyig, vasárnap meggyújtjuk az utolsó gyertyát az adventi koszorún és másnap már csilingelnek is az angyalkák!

Ami gyerekkorban napról napra növekvő izgalom, az a felnőtteknek fokozódó stressz; ilyenkor úgy érzi magát az ember, mint egy hadvezér. Takarítás, főzés, bevásárlás, ajándékcsomagolás, a munkahelyen év végi hajrá és persze a Szenteste, mint egy fenyegető szörny, egyre csak közeledik.

Ha kezdenek betemetni a feladatok, ideje egy pillanatra félretenni mindent és egy kicsit más szemmel nézni a dolgokat!

Természetesen mindannyian azt szeretnénk, ha minden tökéletes lenne, de ha az otthont béke és szeretet tölti meg, nem fog feltűnni a gyerekeknek, hogy maradt egy kis rendetlenség a szekrény mélyén vagy néhány porcica a sarokban és a párod sem fog panaszkodni, ha ajándékán a masni egy picit ferdére sikeredett.
Sőt! Elárulom, hogy a vendégek észre sem fogják venni, hogy a fa sem egyenes, vagy hogy a leves egy pöttyet sótlan; egyszerűen nem ez lesz már a fontos.

Próbáljatok az ünnepek alatt kikapcsolódni egy kicsit (és ez vonatkozik a tévére is) és inkább együtt játszani, mesélni vagy kimozdulni otthonról.
Ha igazán meg akarod ajándékozni csemetéidet egy különleges élménnyel és persze egészségükért is tenni valamit, menjetek sportolni!
Tudom, ez nem szokványos karácsonyi tipp, de gondolj bele, milyen hívogató ilyenkor a téli erdő, a korcsolyapálya, vagy mennyit lehet nevetni az uszodában, pancsolás közben (nem is beszélve a szabadtéri termálvizű medencékről, amik igazán különlegesek télen).
Bevallom, a mi családunknak ez a kedvence és ilyenkor biztosan nem kell tömegtől tartani az usziban!
Nincs is ennél jobb program a töltött káposzta és a bejgli lemozgására:)

Élményekben és sportban gazdag, meghitt, békés és legfőképpen

Boldog Karácsonyt Kívánunk!

a Nyári Gyerektábor csapata nevében

Owolabi Gabriella táborvezető