Tenisz tábor itt, szerva ott! - 5 dolog, amiért megéri nyári tenisz tábort választanod a gyermekednek

Annyi energia van benne, mintha kávét inna kakaó helyett? A labdajátékokban ügyes vagy éppen szeretne ügyesebb lenni? Tudod, hogy jobban állna a kezében az ütő, mint a playstation? Ha legalább kettőre igen a válaszod, ideje gyorsan lefoglalni a gyerkőcödnek a nyár legjobb tenisz táborát a Happy Sumer Nyári Gyerektáborokban!

Több mint 30 éves táborszervezési tapasztalataink azt mutatják, hogy vannak gyerekek, akiket úgy kell “hazaimádkozni” a táborokból és akadnak olyanok is, akiknek azért kell könyörögni, hogy legyen elég bátorságuk új közösségben új dolgokat kipróbálniuk. Ezekben a gyerekekben három dolog közös:

  • a szüleik, akik a legjobbat akarják nekik,
  • a bennük rejlő nagyon is fontos lehetőségek és képességek, valamint az, hogy
  • személyiségüktől függetlenül önfeledten és feloldódva töltik az időt a Happy Summer Nyári Gyerektáborokban.

Arról már írtunk, hogy miért ajánljuk táborainkat. Most arra szeretnénk bíztatni, hogy a napjainkra jellemző, ülő életmód leváltásában segítsd a gyermekedet legalább a nyári, kötetlenebb szabadidő során! Ne hagyd, hogy a teljes szünidőt is a számítógép előtt görnyedve töltse! Próbáljátok ki tenisz táborainkat, amelyek során még a legkisebb is többet sajátít el, mint hogy mi a különbség a tenyeres és a fonák között!

Válasszatok együtt napközis vagy ottalvós táboraink közül!

5 ok, amiért érdemes a teniszt választani

Ha felmerül benned a kérdés, hogy miért éppen a teniszt válasszátok gyermekeddel közösen, megosztunk veled néhány fontos érdekességet erről a különleges sportról:

  • Az Illinois-i Egyetem kutatói megerősítették, hogy mivel a teniszhez állandó figyelemre és taktikus gondolkodásra van szükség, az agy idegsejtjei között új kapcsolatok alakulhatnak ki, mellyel elősegíthető az agy élethosszig tartó fejlődése.
  • A tenisz nem csak az agyműködést serkenti, hanem erősíti a szívet és az érrendszert, a csontokat, növeli az átlagos energiaszintet, gyorsabb sejtszintű oxigénfelvételt és futást eredményez.
  • Tudtad, hogy egy páros meccs alatt a játékosok több kalóriát égethetnek el, mint egy aerobik órán vagy korcsolyázással, biciklizéssel?

Ha az élettani hatások nem győznek meg, fontold meg az alábbi érveket is, amelyek általánosságban a tenisz és Happy Summer tenisz táboraink mellett szólnak! Ezt az évszázadokig exkluzív, csak kiváltságos társadalmi rétegek számára elérhető, drága sportot gyermeked egy (vagy akár több) hétig korlátlanul űzheti táborainkban, ahol oktatóink szakértelme mellett fejlődhet; nálunk annyit teniszezhet, amennyit csak szeretne, és ezért neked nem kell többet fizetned, mint a tábor heti díja!

1. Életre szóló tudást kap - Egy hét alatt megtanulhatja a tenisz alapjait

“Mikor volt utoljára, hogy valamit először csináltál?” Ha te is felteszed magadnak olykor ezt a kérdést, már tudod, hogy gyermeked fejlődését is akkor segítheted a legjobban, ha támogatod abban, hogy rugalmas, vállalkozókedvű, nyitott emberré váljon. Ennek elengedhetetlen feltétele, hogy már gyermekkorában megismertesd új helyzetekkel, ahol kipróbálhatja a saját határait. Ezt pedig leginkább akkor teheti meg, ha ismeretlen terepen méretteti meg magát - akár szó szerint, például jól karbantartott, biztonságos, salakos pályán. Táborainkban gyermeked szakértő felügyelettel és képzett oktatókkal sajátíthatja el a tenisz alapjait, vagy tanulhat új technikákat, ha az alapok már rendben vannak.

2. Korának megfelelő mozgást végezhet - Jobb, mint bármelyik diéta!

A tenisz táborral járó mindennapos mozgás nem csak élettanilag előnyös a gyermekek számára, de mentálisan is segít feldolgozniuk a hétköznapok során őket ért stresszt. Számunkra a tapasztalatok már megmutatták, hogy ennek levezetésében nagyon fontos részt tölt be a rendszeres testmozgás. Tenisztáborainkban éppen annyit mozoghat, amennyire szüksége van. Bármikor megállhat pihenni, de a felhőtlen jókedv és a vidám társaság garantáltan gyorsan visszacsalogatja a pályára. Itt nem versenyfelkészítés zajlik, így mi is rugalmasak vagyunk, de ne felejtsük, hogy a legtöbb nagy sportolói sikert egy jó élményekben gazdag első alkalom alapozza meg...

3. Ellenőrzött körülmények között és megbízható oktatókkal fejlődhet

Oktatóink szerepe meghatározó a napközis és a bentlakós táborainkban. Mindannyian több éves tapasztalattal rendelkező sportemberek, edzők vagy sportolók, akik nem csak vigyáznak csemetédre és kis csoportban tanítják őt a tenisz, sőt más sportágak alapjaira, hanem átadják számukra a sportos életszemléletet, egészségtudatosságot. Jó hírünk van: az energiájuk és a türelmük is végtelen! :-)

4. Változatosan töltheti az idejét - Más sportokkal is megismerkedhet

Nincsen tenisz tábor oktató, gyerek, felszerelés és pálya nélkül, de a Happy Summer Nyári Gyerektáborainkban más sportágak nélkül sem! Ugyanis az egy hét alatt számos lehetőséget kínálunk a sportolásra mind napközis, mind ottalvós táborunkban: lesz foci, floorball, vízilabda, akár görkori, kosárlabda, kézilabda és úszás, pancsolás. Ezeken kívül számtalan érdekes és sportos játékban is részt lehet venni. Egy a lényeg: gyermeked örömét lelje a mozgásban!

5. Új barátokat szerezhet - Az együtt töltött idő felejthetetlen!

Ugyan ki emlékszik a számítógépezéssel tölött délutánokra vagy a gyakran unalmas nyári iskolai gyakorlófeladatokra? A mi tenisz táborainkban lurkódat igazi élmények várják, amelyeket nem felejt el. Ezek a pillanatok összekovácsolják őt a többi táborozóval, új barátságokat köthet, hiszen a csapatjátékok és a kis csoportos oktatás mind azt segíti, hogy az egyéni figyelmen túl - amelyet oktatóink szentelnek valamennyi táborozónak - a spontán szerveződő csoportokban is mindenki jól érezze magát. Az együtt töltött idő és a játékosan megszerzett tudás felejthetetlen élményekkel gazdagítja a legkisebbet és a legnagyobbat (7-15 éves korig) is.

Ha te is fel tudsz idézni gyermekkorodból jó tábori emlékeket, akkor azért, ha nem, akkor azért még inkább segítsd gyermekedet abban, hogy ő megtapasztalhassa a nyári táborok semmihez nem fogható ízét! Találjátok meg a megfelelő vakációs programot, legyen az tenisz vagy más témájú! Fordulj hozzánk bizalommal, ha kérdésed van, segítünk! Írj nekünk itt! Várjuk jelentkezésed!