Mi várható az idei nyárra?

Elkezdődött a 2016-os év és mi már most várjuk a nyarat és ezzel együtt a nyári táborokat. Fontosnak tartjuk időben eltervezni a programokat és azt, hogy ne az utolsó percben találjuk ki, mit is fog csinálni a gyermekünk a szünetben. Amikor véget ér az iskola, a tanulók kizökkennek a megszokott rutinból és jöhet a vakáció! Azonban fontos, hogy ezt a szabadidőt jól töltsük ki, és a gyermekünk hasznos élményekkel gazdagodjon a nyár végére. Ebben nyújtunk mi segítséget Önnek!

Milyen egy jó nyári tábor?

Nemcsak a felnőtteknek van szüksége pihenésre és arra, hogy kiszakadjanak a megszokott környezetükből, hanem a gyermekeknek is! Egész évben van egy kialakult rutin, ami alapján élik a mindennapjaikat és van egy megszokott közeg, az óvoda vagy az iskola, ahol mindig ugyanazokkal az emberekkel találkoznak. A nyári táborok segítenek abban, hogy a gyermekek kiszakadjanak ebből és új ismerősökre és barátokra tegyenek szert. Ezen felül a táborok helyszíneinek kiválasztása során mindig olyanokat választunk, ami segít a kikapcsolódásban, de könnyen megközelíthető. Szervezünk táborokat a főváros környékén a Külkerparkba és a Kamaraerdőbe, de több vidéki helyszínünk is van, például Balaton és Harkány.

Amikor más felügyeletére bízzuk a gyermekünket, minden szülőnek alapvető gondolata, hogy biztonságban tudjuk az idegen kezekben is. Nálunk ennek érdekében szakképzett és tapasztalt felügyelők dolgoznak, és minden csoportnak a méretét úgy alakítjuk ki, hogy kellő figyelem jusson minden gyerekre.

Hosszú évtizedek tapasztalata áll mögöttünk, ami segít abban, hogy olyan programot állítsunk össze, ami mindenkit leköt és kikapcsol. Elengedhetetlenül fontosnak tartjuk, hogy a csoportos foglalkozásokon mindig tanuljanak valami újat és olyan élményekkel távozzanak, amit kamatoztatni tudnak az élet egyéb területén is. Ezt a célt szolgálja többek között a pénzügyi táborunk, ahol megtanítjuk, hogyan kell logikusan, kreatívan és rendszerszerűen gondolkodni. A kommunikációs készségfejlesztő táborunk minden korosztály számára nagyszerű lehetőséget biztosít arra, hogy drámapedagógia eszközökkel felszabadítsuk a gyerekekben rejlő tehetséget és szituációs feladatokkal segítsük a fejlődésüket.

Minden táborunknak központi részét képezi a sport és a mozgás. A szabad levegőn végzett különböző gyakorlatok nagyon hasznosak, hiszen fejlesztik a gyermekek mozgáskultúráját és kulcsfontosságú szerepet töltenek be az egészséges életmódra szoktatásban. Mindig úgy állítjuk össze a programot, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző sportot: indítunk bringa, tenisz, lovas, úszó és labdamánia tábort.

Mivel lesz gazdagabb a gyermekünk a nyári táborok által?

A nyári gyerektábor a közösséghez tartozás élményét adja a gyermeknek

Amikor gyermekünk bekerül egy új közösségbe, rengeteg élménnyel és tapasztalattal lesz gazdagabb. A hétköznapi környezetben mindenki megszokja a körülette lévőket és beilleszkedik egy közösségbe. Ezt nagyban színesíti, ha legalább a nyári szünetben új emberek közé kerül a gyermekünk. A táborok elején mindig játékos feladatokkal segítjük az ismerkedés folyamatát; névtanulós és bemutatkozós csoportfoglalkozásokat szervezünk, amik feloldják a kezdeti gátlásokat. Ezáltal fejlődik a gyerekek kapcsolatteremtési készsége és ennek köszönhetően nyitottá fognak válni az újdonság iránt. Amikor az óvodásokból kisiskolások lesznek, vagy valamilyen oknál fogva intézményváltásra kerül sor, ezeket a helyzeteket annál természetesebben fogják kezelni, minél nagyobb tapasztalattal rendelkeznek az alkalmazkodás terén.

Ezen felül egy nyári tábor jó lehetőséget biztosít arra, hogy önállóságra szoktassuk a fiatalokat. Ugyanis itt nem tudnak a megszokásuknak megfelelően viselkedni, hiszen senki sincs körülöttük a megszokott emberek közül. Azonban fontos azt szem előtt tartani, hogy minden korosztály számára mást jelent az önmagáról való gondoskodás. Ennek érdekében mi egyetlen gyermeknek sem engedjük el a kezét a táborok alkalmával, de támogatjuk abban, hogy minél több mindent önállóan végezzen. Ezáltal egyaránt fejlődik a kreativitásuk és a problémamegoldó készségük is.

Amennyiben nem akar lemaradni a táborainkról vagy szeretne bővebb információhoz jutni, kövesse a Facebook oldalunkat vagy böngéssze a nyarigyerektabor.hu oldalt!