A topmenedzserek titkos fegyvere. Ön is beveti?

Cégvezetőként, vállalkozóként aranyat ér egy-egy pihenő a hétköznapok sodrában, amikor saját magunkkal foglalkozhatunk vagy csupán élvezhetjük az életet. Önnek sem jut magára idő? Ha így van, változtasson először csak egy kicsit, a nagyobb léptékű változások pedig igény szerint következhetnek.

Kevés az idő? Egy óra mindig belefér…

Ma olyan nagy divat az időmenedzsment, vagyis annak művészete, hogyan osszuk be szűkös időnket úgy, hogy egész nap inspiráló feladatokkal legyen tele a napunk és még magunkra, családunkra is maradjon idő. Ez bizony fegyelmet és kitartást kíván, de nem zárja ki az aktív szüneteket a napi hajtásban.

Vannak akik a sétára esküsznek, fél- egyóra ebéd után a parkban, amikor rendeződnek a gondolatok, vagy éppen kikapcsolhatjuk a pörgő elmét pár percre. Igazi felfrissülés, amikor csak úgy gyönyörködünk a falevelekben vagy épp hallgatjuk a környék zaját, csendjét… Aztán újra vár a munka.

Menedzserfutás

A nagy cégeknél a menedzserek számára nyitva áll a konditerem vagy éppen pár kör futásra van lehetőség a közeli parkban. A mozgás a test egészsége mellett az elmét is frissíti. Igazán ötletes a cég példája, amely a napközbeni futáshoz diktafont, csiptetős mikrofont biztosít a kollégáknak. A mozgás serkenti az agyműködést, közben érkeznek a remek ötletek, amelyeket azon nyomban rögzíteni lehet. Később az irodába visszatérve újra lehet hallgatni a rögzített témákat, így egyetlen jó gondolat sem vész el. Igazi menedzserfutás!

És mi újság a Menedzser úszással

A nap aktív kezdésének másik elterjedt formája a reggeli úszás. Akik járnak, azok tudják, hogy reggel hat-hét óra körül csúcsforgalom van az uszodában. Különböző vállalatoknál dolgozó, tipikusan menedzserfeladatokat végző kollégák kezdik a napot a medencében. A napindító frissülés egy órája maximálisra emeli az agy fordulatszámát, megtölti oxigénnel a vérkeringést. Mire kezdődik a munka, a teljesítőképesség is a topra emelkedik.

Kapcsolatépítés és sport

Aki benne van, az tudja, hogy a reggeli menezserúszás és a sport általában összehozza az embereket. A rendszeresen sportoló, futni, úszni járók régi ismerősként köszöntik egymást és a pillanatnyi szünetekben vagy akár az edzés előtt, után sportbarátságok köttetnek. Ezek később gyümölcsöző munkakapcsolattá érhetnek, a kapcsolatok pedig aranyat érnek minden vállalkozó, cégvezető vagy épp menedzser számára.

A rendszeresen végzett sport tehát a test karbantartásán túl frissíti az elmét, nagyszerűen indítja a napot és még kapcsolatokat is épít. Magam a Nordic-walking híve vagyok, amit bátran ajánlok Önnek is. Rendszeresen művelem a reggeli órákban, ennek köszönhetem, hogy munkakezdésre már teljes erőbedobással eshetek neki a napi programnak.

Ha Ön is felfrissíti testét, maximumra pörgeti elméjének fordulatszámát egy rövid napindító mozgással, azzal hatékonyabban kihasználhatja a rendelkezésre álló tartalékait, meglendítheti a munka eredményességét.

És az uszodában nem csak úszni lehet, nálunk a jó munka jutalmaként az edzés végén még a felnőtteknek is vizilabda mérkőzés dukál