A kötelező úszásoktatás jó hír!

Olvassa el, miért járunk jól az úszástanulás kötelezővé tételével, hogyan befolyásolja a következő generáció életét, ha minden gyermek megtanul úszni!

Nem régen kormánydöntés született arról, hogy minden gyermek számára kötelezővé teszik az úszás elsajátítását. Kormányzati döntés született ezzel egyidőben új uszodák építéséről. Ez egyáltalán nem meglepő, tekitve, hogy kb. minden tizedik általános iskolára jut egy uszoda. A vidéken működő iskolák körében ez az arány még rosszabb.

Azon területeken, ahol nem állnak rendelkezésre az úszás tanulásának infrastruktúrái, magyarul nincs a közelben uszoda, a felmérések szerint jól kimutathatóan kevesebb gyermek, ifjú felnőtt tud úszni. Pedig az úszás nem csupán vízben való mozgást jelent. Nézze meg, milyen vonzatai lehetnek annak, ha jobban tudunk úszni társadalmi szinten!

Ki jár jól?

Egyszerű válasz lehet, hogy mindenki, aki tud úszni. Részletesebben megvizsgálva a kérdést egyértelmű, hogy az élsport utánpótlás az első nyertesek között van. Amennyiben több fiatal tud úszni, úgy többen orientálódnak a versenysport irányába. A sportvezetők nagyobb merítéssel számolhatnak az utánpótlás terén.

Az úszás belépő

Ráadásul nem csak a versenyúszásra kell gondolni. Az úszás remek belépő sport, az úszni tudókat várja például a vízilabda, a kajak-kenu, a vitorlázás és még sokkal több vízen, vízzel kapcsolatban űzhető sportok hada. Ezeket meg sem lehet közelíteni biztonságos úszás tudás nélkül. Jelentkezés tanfolyamra itt

Az egészségi vonatkozások

Jól jár, aki egészséges, mert egészséges maradhat, amennyiben rendszeresen mozog, márpedig az úszással kiválóan megőrizheti egészségét mindenki, aki mozgásbarát.

Jól járnak azok, akik már nem egészen egészségesek. Az úszás nem csak megelőzi a bajokat, de nagyszerű terápia lehet egyes mozgásszervi vagy egyéb betegségek esetén, amikor az orvos elrendeli. Nehezen képzelhető el bármilyen úszásterápia, megfelelő vízbiztonság nélkül...

A túlélők

Jól járnak azok, akik bármely véletlen folytán olyan élethelyzetbe kerülnek, amikor az menti meg őket, hogy bizony tudnak úszni. Egy-egy véletlen baleset következtében a vízbe kerülő ember számára életbevágó, hogy mennyire képes biztonsággal úszni.

Igény kontra törődés: mennyit kér?

Ugyanakkor a piaci igényt kiszolgáló úszásoktatás iránt jó kereslet mutatkozik, vagyis a fiatalok és szüleik igenis fontosnak tartják, hogy csemetéjük megtanuljon úszni. Vajon mennyit kell ezzel törődni, mennyi időt kér az, hogy a nebuló üzembiztosan megtanuljon legalább néhány úszásnemet?

Heti egy óra kevés!

Főleg, ha abban benne van a rákészülés, az öltözködések, a zuhanyozások ideje is. Mire megmérjük a valós úszással töltött időt, csupán 35-45 perc marad. Ez sajnos nagyon kevés fejlődéshez elegendő. Járjon minél többet úszni a gyermek!